Wist je dat?

... alle praktische informatie, zoals schoolgids en jaarkalender, te vinden zijn onder het kopje 'praktisch'?
Hoera! De Heerd bestaat in augustus 2016 40 jaar! 

Openbare basisschool De Heerd viert het 40-jarig bestaan met een Middeleeuwse feestweek in de eerste week na de zomervakantie. Gedurende die week wordt De Heerd omgetoverd tot een kasteel dat bol staat van allerlei feestelijke activiteiten. Klik hier voor het programma.

Net zoals voorgaande jaren wordt op maandag het schooljaar geopend met een nieuwjaarsreceptie met oliebollen, voor kinderen en ouders. Deze Heerd-traditie past uitstekend in het thema; oliebollen zijn immers ook middeleeuws! Natuurlijk zal het team een verrassende openingsact doen, want creativiteit en drama zijn na 40 jaar niet meer weg te denken bij De Heerd. De kinderen krijgen gastlessen van een Middeleeuwer, volgen creatieve circuits en nemen deel aan middeleeuwse dans- en muziekworkshops. Er staat een excursie gepland naar het Muiderslot. Ook gaat de hele school naar de binnenstad van Amersfoort voor een vossenjacht, onder aanvoering van juf Marianne, die in haar vrije tijd vrijwilliger is bij Gilde Amersfoort. Het Slotfeest –vergeef ons de woordspeling- op vrijdag wordt officieel geopend door wethouder Erik van Beurden. Kinderen verzorgen dan een muzikale voorstelling in het decor van een Middeleeuwse ambachtenmarkt, waar je je in het verleden waant. Ouders, omwonenden en andere betrokkenen worden getrakteerd op middeleeuwse hapjes, door de kinderen zelf gemaakt.

Met de feestweek luidt De Heerd weer een nieuw schooljaar in, waarin kinderen volop mogelijkheden krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Op De Heerd heerst een sterke leescultuur, maar ook creativiteit, drama en mindfulness krijgen ruimte in het lesprogramma. De Heerd staat vooral bekend als kleinschalige school die sterk is in het creëren van een positief pedagogisch klimaat, met rust en structuur, waar kinderen perspectief wordt geboden.

Voor oud-leerlingen en oud-leraren organiseert De Heerd later in het schooljaar -op 4 februari- een reünie.